• test

Een oproep

Onze stamvader 'Paulus Ceulenaere' zou niet geboren zijn te Oedelem, maar te Knesselare op 24 januari 1635. Alle gegevens hierover zijn steeds welkom.

Lees meer...

Welkom

Waarschijnlijk heeft u zich ook eens afgevraagd wie uw voorouders waren en wat hun passies, hun levensomstandigheden en hun levensdoelen waren.

Uit deze nieuwsgierigheid ontstond bij mij een nieuwe hobby, nl genealogie. Reeds sedert het jaar 2000 ben ik bezig met het optekenen van allerlei data die betrekking hebben tot de familie Ceulenaere. Daarbij hecht ik niet alleen belang aan de 'strikte' gegevens zoals geboortes, huwelijken en overlijdens, ook het levensverhaal achter elk feit blijkt boeiend te zijn.

Het resultaat van dit onderzoek leert ons dat de roots van mijn familie in de gemeente Oedelem liggen. Immers op 27 februari 1661 werd in de parochiekerk Sint-Lambertus van deze gemeente het huwelijk van 'Paulus Ceulenaere' met 'Maria Uytenolle' ingezegend.

Dit huwelijk werd meteen de basis van een familie die zich voornamelijk verspreidde in België en Nederland. Enkelen van ons emigreerden zelfs naar Amerika en Canada.

Uiteraard is alle werk een kwestie van doorzetting en volharding. Wat ooit begon als een kleine website, is uitgegroeid naar een meer uitgebreid naslagwerk waar regelmatig nieuwe personen of levensverhalen aan toegevoegd worden. Wie geïnteresseerd is in de stamboom van de familie Ceulenaere komt best regelmatig eens terug.

Mag ik u uitnodigen voor een reis doorheen de tijd ...