Wie aan genealogie doet heeft ongetwijfeld nood aan een computer. Immers alle gegevens dienen op een efficiënte manier geordend te worden. Vele verbanden tussen familieleden worden op deze manier gemakkelijk tot stand gebracht.

Een computersysteem alleen is uiteraard niet voldoende. De keuze van een goed informaticaprogramma is onontbeerlijk.

Na omzwervingen gemaakt te hebben langs diverse programma's ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij het programma 'The Master of Genealogist (TMG)'

The Master of Genealogist is én van de meest krachtige genealogieprogramma's op de markt vandaag. Meer informatie en een demo kunt u steeds vinden op http://www.whollygenes.com.

Belangrijke eigenschappen:

  • haalt uw gegevens rechtstreeks uit andere programma's zonder gedcom via Genbridge (gedcom kan uiteraard ook);
  • zeer compleet programma. Doet alles zelf en hoeft niet via derde programma's om speciale zake te verwezenlijken (bijvoorbeeld HTML uitvoer, grote muurkaarten);
  • Er is een 'Guided Tour' beschikbaar die u aan de hand van verschillende schermafdrukken met commentaar de mogelijkheden laat zien via TMG. Deze tour is in het Engels maar bedenkt dat alles evengoed mogelijk is in alle andere ondersteunende talen. U kan de tour vinden op http://www.whollygenes.com;
  • De huidige versie is 9.00  het programma draait volledig in het Engels, Duits, Nederlands, Afrikaans, Frans, Noors en andere talen zijn in voorbereiding. 

Naast het ingeven en ordenen van alle gegevens dienen ze ook gepubliceerd te worden. Het programma Second Site, geschreven door John Cardinal werkt naadloos samen met het programma The Master of Genealogist. Het item 'onze stamboom' van deze website werd dan ook met dit programma gegenereerd.

de soorten genealogie

Wanneer je een zekere tijd met opzoekingen bezig bent, ga je vlug ervaren dat...

de bronnen

Eenmaal beslist welk soort genealogie je zal beoefenen kan je aan de slag. Nu...

de archieven

Met alle kennis op zak gaan we op speurtocht! Maar nu stelt zich de vraag...

genealogie en informatica

Wie aan genealogie doet heeft ongetwijfeld nood aan een computer. Immers alle...

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.